Ik hou heel erg van bananencake. Het is super makkelijk om te maken, het is gezond en het is heel erg lekker. Ik wilde eens een wat andere variant, vandaar dat ik deze blauwe bessen bananencake heb gemaakt. 

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen (hoe rijper hoe beter)
  • 4 eieren
  • 6 dadels
  • 200 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr blauwe bessen
  • 30 gr kokosflakes
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout

*Het is het beste om zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken.

Materialen
Bakvorm van 23 x 23 cm of een cakevorm van 23 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.

Pureer de dadels met de bananen en de eieren glad in een kom. Dit gaat het makkelijkste met de staafmixer. Maar je kan ook alles in de blender/keukenmachine fijn malen.

Spatel het amandelmeel, met de kaneel, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.

Spatel de blauwe bessen en de kokosfakes door het beslag. Wil je dat de blauwe bessen mooi zichtbaar zijn in de bovenkant van de cake? Spatel dan niet alle blauwe bessen door het beslag, maar leg er een paar boven op.

Vet een bakvorm (23 x 23 cm) in met wat bakspray of (hierdoor gaat het nog veel makkelijker) leg een stuk bakpapier in de bakvorm. Giet het beslag in de vorm.

Bak de bananencake in ongeveer 35 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Je kunt de bananencake ongeveer 3 dagen bewaren buiten de koelkast. Invriezen kan ook.

Varietatip: Je kunt super veel variaties maken de bananencake. Voeg bijvoorbeeld noten en chocolade toe. Ook in de basis kan je variëren, vervang eens (een deel van) het amandelmeel door speltbloem. Daar wordt de structuur steviger van.

Wie gaat dit recept ook uitproberen? Als je dit recept ook hebt gemaakt laat het mij weten in de reacties wat je ervan vindt! Of post op instagram met de hasthtag #healthylifebyallison