cookie dough eiwitreep

248 kcal 11,1 g eiwitten (per reep van 45 gram)

✔️ Glutenvrij

✔️ Lactosevrij

✔️ Vegan optie

Heb jij zin in een lekkere, gezonde en eiwitrijke snack? Ben jij gek op cookie dough en pindakaas? Dan is dit een heerlijk recept om jou cravings tegen te gaan. Deze cookie dough eiwitrepen gemaakt van pindakaas zijn finger licking good! Ze zijn heerlijk als snack tussendoor of als je cravings hebt en makkelijk mee te nemen naar je werk, school etc. Bovendien zijn ze snel en makkelijk te maken. Verder zijn ze glutenvrij en lactosevrij met eventueel ene vegan optie.

Ga je voor vegan? Laat dan de chocoladedruppels weg en kies voor een vegan eiwitpoeder. Ik heb ook een vegan eiwitpoeder gebruikt. Ik heb vele vegan eiwitpoeders gebruikt en vond veel nogal smerig. Ik vind die van Fittergy het allerlekkerste (en volgens mij qua ingrediënten ook één van de gezondere versies), gemaakt van tuinboon eiwit, in de smaak vanille met een vleugje banaan.

Ingrediënten:

• 3 scoops eiwitpoeder (vanille smaak van Fittergy (lekkerste! vegan protein))

• 240 gr amandelmeel 

• 120ml agavesiroop (of maple syrup)

• 40 gr gesmolten kokosolie 

• 200 gr pindakaas (bijv. van whole earth of zelfgemaakte!)

Toppings:

• 30 gr melk chocolade druppels (te koop bij Albert Heijn)

Zo maak je het 👩🏼‍🍳:

Smelt de kokosolie in een pannetje. Meng alle ingrediënten samen in een kom met een spatel (behalve de chocoladedruppels). Bekleed een grote schaal, bijvoorbeeld een ovenschaal met bakpapier. Voeg het mengsel toe in de schaal en verdeel het mengsel gelijk over de schaal. Druk het mengsel aan met een lepel om het mooi glad te krijgen. Strooi daarna de chocolade druppels eroverheen en zet het voor 15 minuten in de vriezer of een uur in de koelkast. Klaar alweer en smullen maar!

De repen zijn wel een week houdbaar in de koelkast, maar dan zijn ze waarschijnlijk al op (ze zijn verslavend lekker!). Ga je dit recept ook maken en delen? Tag dan vooral #healthylifebyallison. Of heb je nog variatietips? Laat het mij weten!

Zelf pindakaas maken?

Mijn buurvrouw bracht mij op het idee om zelf pindakaas te maken. Met eigen gemaakte pindakaas wordt het recept nog lekkerder! Maak snel en simpel je eigen pindakaas. Koop 500 gram ongezouten pinda’s en doe ze voor 15 minuten in de oven op 180 graden. Laat ze even buiten de oven afkoelen. Mix nu de pinda’s met een snuf zout naar smaak in een keukenmachine of blender. Mix het geheel voor 5 minuten en tada je hebt zelfgemaakte pindakaas! Bewaar het in een potje (bijvoorbeeld een oud pindakaas/augurken potje). Het blijft wel een paar weken houdbaar.

Voedingswaarde per eiwitreep (uitgaande dat je circa 15 repen maakt):

248 kcal (9,3 g koolhydraten, 11,1 g eiwitten, 17,9 g vet)