Heb jij af en toe cravings of gewoon zin in een lekkere (en gezonde) snack? Dan zijn deze cookie dough pindakaas protein balls perfect!

Ik probeer de recepten met de meest gezonde producten te maken. Als je op een ingrediënt klikt, leid ik je naar het product dat ik gebruik. 

87 kcal 4,6 g eiwit (per stuk)

✔️ High protein

✔️ Glutenvrij

✔️ Lactosevrij

✔️ Vegan

Ingrediënten voor +/- 15 protein balls:

Toppings:

Zo maak je het 👩🏼‍🍳:

Leg een vel bakpapier op een bord of in een schaal. Mix alle ingrediënten (exclusief die van de toppings) door elkaar met een lepel of spatel. Maak er ongeveer 15 balletjes van en leg ze op het bord met bakpapier. 

Vervolgens smelt je de chocolade au bain-marie. Dit doe je door een klein laagje water in een pannetje aan de kook te brengen. Vervolgens pak je een schaal of bord welke je op het pannetje zet en hierin doe je de chocolade. Zorg ervoor dat de schaal het water niet raakt. De stoom zorgt ervoor dat de chocolade gaat smelten. 

Rol de balletjes in de chocolade en bestrooi ze eventueel met gehakte nootjes of kokosrasp en leg ze op de schaal met bakpapier. De nootjes kun je makkelijk in een hakmolen kapot maken. Zet ze voor 10 minuten in de koelkast en enjoy! 

De protein balls zijn wel een week houdbaar in de koelkast. Ga je dit recept ook maken en delen? Tag dan vooral #healthylifebyallison. Of heb je nog variatietips? Laat het mij weten!

Voedingswaarde per portie:

87,3 kcal

(3,6 C , 5,7 F , 4,6 P )

*Zelf pindakaas maken?

Met eigen gemaakte pindakaas wordt het recept nog lekkerder! Maak snel en simpel je eigen pindakaas. Koop 500 gram ongezouten pinda’s en doe ze voor 15 minuten in de oven op 180 graden. Laat ze even buiten de oven afkoelen. Mix nu de pinda’s met een snuf zout naar smaak in een keukenmachine of blender. Mix het geheel voor 5 minuten en tada je hebt zelfgemaakte pindakaas! Bewaar het in een potje (bijvoorbeeld een oud pindakaas/augurken potje). Het blijft wel een paar weken houdbaar.