dadelspeculaascake

Dit recept heb ik gemaakt in de herfst, ik vond het toen wel toepasselijk om iets te maken met speculaas. Ik heb de cake met amandelmeel gemaakt, waardoor de cake gluten vrij is. De cake is ook nog eens suikervrij en dus een gezond tussendoortje. Ook zou je de cake kunnen maken met speltmeel of volkorenmeel. Ik koop ook wel eens havervlokken en dan doe ik dit in de keukenmachine, zodat het meel wordt. De cake is echt heel makkelijk en snel te maken. De cake is ook echt lekker. Je proeft echt de speculaas en de noten geven er ook een lekkere twist aan. De cake is ook lekker knapperig. Dit is echt één van mijn lievelingsrecepten voor een gezond tussendoortje! Het is super makkelijk en snel te maken en heel lekker.

Ingrediënten
– 100 gram dadels
– 4 eieren 
– 150 gram amandelmeel
– 50 gram kokosolie
– 2,5 theelepels speculaaskruiden
– 2 theelepels bakpoeder
– Handje noten 
– Snuf zout

*Het beste is om zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken.

Zo maak je het
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden.
Verwarm de kokosolie in een pannetje op het vuur tot het gesmolten is en doe het daarna in de keukenmachine. Mix de dadels met de eieren en de kokosolie glad in een keukenmachine.
Voeg het amandelmeel, het bakpoeder, een snuf zout en de speculaaskruiden bij het beslag en mix nog even kort tot een egaal beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem goed in met een bakspray. Giet het beslag voor de speculaascake in de vorm en spreid het goed uit met een spatel. Verdeel de noten over de cake.

Bak de speculaascake in 40 – 45minuten op 160 graden goudbruin. De cake is klaar als een satéprikker er schoonen droog uitkomt.

Variatietip
• ik heb allerlei noten boven op het beslag gedaan. Je zou ze ook door het beslag heen kunnen doen. Ook zou je in plaats van een assortiment aan noten alleen amandelen en/of wat amandelschaafsel kunnen gebruiken.
• Wil je de cake liever wat zoeter hebben? Dan zou je er ook 40 gram (kokosbloesem)suiker doorheen kunnen doen. Alleen is de cake dan een stuk minder gezond.

Tip: De cake is niet super lang houdbaar, omdat het allemaal natuurlijke ingrediënten zijn. Wat je ook kunt doen is de cake in plakjes snijden en een deel invriezen!

Wie gaat dit recept ook uitproberen? Als je dit ook hebt gemaakt laat het mij weten in de reacties wat je ervan vindt! Of post op instagram of facebook met de hasthtag #healthylifebyallison