Heerlijk Eiwitrijk, Lactosevrij en Glutenvrij Bananenbrood. Makkelijk te maken en ideaal als snelle en gezonde snack voor tussendoor.

199 kcal 10,9 g eiwitten (per plak)

✔️ High protein

✔️ Glutenvrij

✔️ Lactosevrij

Iedereen kent het beroemde bananenbrood wel. Ik maakte deze glutenvrije, lactosevrije en eiwitrijke variant. Bovendien zit deze snack boordevol met vezels en gezonde vetten. 

In dit bananenbrood zit een combinatie van kokosmeel, amandelmeel en havermout, waardoor het niet alleen weinig koolhydraten bevat, maar ook een lage glycemische index heeft. Hierdoor worden suikers geleidelijk opgenomen in het bloed, wat resulteert in een stabiele bloedsuikerspiegel en geen after “dinner” dip!

Ingrediënten:

Toppings:

Ik gebruik alles zoveel mogelijk biologisch. Klik voor het precieze gebruikte product op de producten zelf.

Zo maak je het 👩🏼‍🍳:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur. Doe dit samen met de bananen en de eieren en de havermout in een keukenmachine en mix tot een glad beslag. Ik gebruik deze hakmolen. 

Pers de citroen uit en doe dit samen met de amandelmeel, kokosmeel, proteïnepoeder, baking soda, snufje zout, vanille aroma bij het net gemixte beslag en roer dit tot een glad geheel. Indien je hakmolen/keukenmachine te klein is kun je alles samenvoegen in een mengkom of iets dergelijks. Voeg ook de amandelmelk toe aan het mengsel en roer dit door totdat een gladde consistentie ontstaat.

Schil de appel en snijd de appel in kleine stukjes en voeg dit samen met de walnoten toe aan het beslag en roer dit goed door. Voeg eventueel nog wat kaneel en/of mix voor koek en speculaas kruiden toe naar smaak. 

Vet het cakeblik in of bedek deze met bakpapier en doe het beslag hier in. Leg als topping eventueel een banaan (door midden gesneden) er op, wat pecannoten en wat chocolade druppels.

Bak de cake op 180 graden Celsius gedurende 40 minuten in het midden van de (hetelucht) oven. Let op, dit kan per oven verschillen dus houdt het in de gaten. 

Laat de cake 5 minuten rusten in de oven en daarna nog 10 minuten buiten de oven alvorens te genieten van dit heerlijke, eiwitrijke en glutenvrije bananenbrood!

Voedingswaarde per plakje cake:

199 kcal, (12 g koolhydraten, 10,9 g eiwitten, 9,9 g vet)

Variatie tips:

✨ Wil je dit recept vegan maken? Gebruik dan in plaats van de eieren het volgende: gebruik een flaxegg (3 el gemalen lijnzaad met 6 el water, 20 min geweekt)

✨ Wil je nog meer eiwitten en eet je wel melkproducten? Gebruik dan koemelk en in plaats van kokosolie roomboter.

✨ Je kunt eindeloos variëren met toppings en inhoud, denk eens aan blauwe bessen of andere noten of zonder appel.

Laat mij weten indien je een lekkere variatie hebt gemaakt of nog andere lekkere tips hebt voor toppings! Of tag mij op instagram @melissaxallison #healthylifebyallison.