Niet 100% gezond (wel als je de ruby chocolade weg laat), wel glutenvrij! Maar ik wilde graag een recept maken met de mooie en lekkere ruby chcolade. 

Ingrediënten:

  •  80 g notenpasta
  •  80 g ahornsiroop
  • 100 g 80% cacao chocolade
  • 80 g gepofte quinoa
  • 30 g hazelnoten
  • 80 g Ruby chocolade *
  • 15 g kokosolie

Hoe maak je het?
Bekleed een schaal of brownievorm met bakapier. Verwarm de notenpasta, ahornsiroop en pure chocolade au-bain marie. Blijf ondertussen goed roeren totdat dit goedje gesmolten is. Spatel hier de gepofte quinoa, grof gehakte hazelnoten doorheen.

Verdeel het mengsel over de vorm en duw dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Schuif de bakvorm ongeveer een uurtje de koelkast in zodat de repen uit kunnen harden.

Verwarm even later de Ruby chocolade en de kokosolie au-bain marie en blijf goed roeren. Zodra deze gesmolten is (EN heel belangrijk!) afgekoeld is (anders gaat de ruby chocolade er intrekken en is de roze kleur weg) kun je deze over de gepofte quinoa bodem verdelen.

Schuif de repen de koelkast in zodat de chocolade weer uit kan harden. Wanneer de chocolade hard genoeg is kun je er repen of blokjes van maken, want hele repen zijn wel wat machtig.

Enjoy! 

Wie gaat dit recept ook uitproberen? Als je dit recept ook hebt gemaakt laat het mij weten in de reacties wat je ervan vindt! Of post op instagram met de hasthtag #healthylifebyallison

P.s. De Ruby chocolade is verkrijgbaar bij Tres Bien! In de winkel (Stoeldraaierstraat 44 te Groningen), Ook heb ik hier 100% pure ahornsiroop en hazelnoten en notenpasta vandaan!