gerookte kip wrap pizza

Eerder maakte ik een bbq chicken wrap pizza en de wrap pizza tonno. Ik maak wel eens een broodje met gerookte kip en pestomayonaise en cherry tomaatjes en rucola, dit is super lekker. Echter was er geen pesto mayonaise dus toen heb ik maar een kaas pesto dip gekocht. Toen dacht ik hé wellicht is dit ook wel lekker op een wrap pizza! En OMG dit was echt mega lekker!! Het is ook nog eens super makkelijk om te maken en je kunt variëren met vlees en vis en groentes zoveel je wilt!

Deze wrap pizza is perfect voor een snelle lunch of diner.

583 kcal 31,1 g eiwitten
✔ Glutenvrij
✔ Lactosevrije variant
✔ Eiwitrijk

Ingrediënten (voor 1 wrap pizza):

Zo maak je het 👩🏼‍🍳:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de wrap op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Smeer de wrap in met de tomatenpuree en strooi hier wat Italiaanse kruiden overheen.
  • Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de tomatenpuree.
  • Snijd de gerookte kipfilet in stukjes en verdeel deze gelijkmatig over de wrap.
  • Snijd de cherry tomaatjes in halve stukjes en verdeel ze over wrap.
  • Lepel de kaas pesto dip in kleine hoopjes over de wrap pizza.
  • Strooi vervolgens de pijnboompitten eroverheen voor een lekkere bite.
  • Bak de wrap pizza in de oven voor ongeveer 10 minuten op 180 graden, tot de kaas is gesmolten en de randen knapperig zijn.

Voedingswaarde per pizza wrap:
583 kcal (29 gram koolhydraten, 31,1 gram eiwitten, 36,7 gram vet)

Variatie tips:
✨ Wil je lactosevrij? Vervang de kaas door vegan kaas en maak je eigen pesto!!
✨ Je kunt natuurlijk ook hele andere variaties maken met de wrap pizza. Beleg deze bijvoorbeeld met carpaccio of met salami en champignons. Je kunt het zo gek maken als je wilt! Bekijk ook mijn bbq chicken wrap pizza recept en het recept van de wrap pizza tonno.

Ga je dit recept maken of een variatie hier op? Gebruik dan vooral de hashtag #healthylifebyallison. Of schrijf in de reactie wat jou lievelingsvariatie hier op is!