Eerder maakte ik een bbq chicken wrap pizza. Dit was zo’n succes dat ik nog een variant maakte.

Deze heerlijke tonijn wrap pizza is een gezonde en smakelijke twist op de klassieke pizza tonno. Perfect voor de lunch of een snelle avondmaaltijd en boordevol eiwitten en heerlijk qua smaak.

458 kcal 39,7 g eiwitten
✔ Glutenvrij
✔ Lactosevrije variant
✔ Eiwitrijk

Ingrediënten (voor 1 wrap pizza):

Zo maak je het 👩🏼‍🍳:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de wrap op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Smeer de wrap in met de tomatenpuree en strooi hier wat Italiaanse kruiden overheen.
  • Strooi de pittige strooikaas gelijkmatig over de tomatenpuree.
  • Doe de uitgelekte tonijn in een bakje, snijd een gedeelte van de ui in kleine stukjes en ook de augurkjes. Meng dit allemaal door elkaar samen met de friteslijn en maak op smaak met wat peper en zout.
  • Verdeel dit mengsel over de wrap.
  • Snijd de rest van de ui in dunne ringen en verdeel deze over de tonijn.
  • Breek het plakje cheddar in stukjes en verdeel deze over de wrap pizza.
  • Bak de wrap pizza in de oven voor ongeveer 10 minuten op 180 graden, tot de kaas is gesmolten en de randen knapperig zijn.

Voedingswaarde per pizza wrap:
485 kcal (31,2 gram koolhydraten, 39,7 gram eiwitten, 17 gram vet)

Variatie tips:
✨ Wil je minder kcal of lactosevrij? Laat dan de cheddar kaas weg en vervang de kaas door vegan kaas.
✨ Je kunt natuurlijk ook hele andere variaties maken met de wrap pizza. Beleg deze bijvoorbeeld met carpaccio of met salami en champignons. Je kunt het zo gek maken als je wilt! Bekijk ook mijn bbq chicken pulled pork wrap pizza recept!

Ga je dit recept maken of een variatie hier op? Gebruik dan vooral de hashtag #healthylifebyallison. Of schrijf in de reactie wat jou lievelingsvariatie hier op is!